• Shqip
  • English
  • German
  • French
Kampionet e Kosovës - Femrat
Kampionet e Kosovës - Femrat

Federata e Hendbollit e Kosovës ka arritur që të sigurojë evidencën e  fituesëve të Kampionateve të Ligës së parë në konkurencën e femrave që nga vitit i largët 1971/72 dhe pse Kampionatet  jane zhvilluar  ne formë turneu, ne vitete 1960, 1961, 1962 dhe 1963, por edhe disa vite nuk janë luajtur fare,  kurse tani skuadrat tona kosovare garojnë edhe në Kupat e EHF-it. 

Kurse nga vitet 1994/95 zyrtarisht fillon numërimi i titujve të Kmapionit të Kosovës, sepse Federata e Hendbollit e Kosovës zyrtarisht garat i numeron nga viti 1991 e këtej me pavarësimin e hendbollit kosovar, dhe klubet qe i kanë fituar titujt deri ne vitin 1990/91 nuk ju llogaritën.  

 

Viti

Emri I klubit

Vendi 

  Vërejtje 

2019/20

Ferizaj

Ferizaj

 

2018/19

Istogu

Istog

 

2017/18

Shqiponja

Gjakovë


2016/17

Prishtina

Prishtinë


2015/16

Prishtina 

Prishtinë


2014/15

Kastrioti

Ferizaj


2013/14

Kastrioti

Ferizaj

 

2012/13

Kastrioti

Ferizaj

 

2011/12

Prishtina 

Prishtinë

 

2010/11

Prishtina

Prishtinë

 

2009/10

Prishtina

Prishtinë

 

2008/09

Kosova

Vushtrri

 

2007/08

Kosova

Prishtinë

 

2006/07

Vicianet 

Samadrexhë

 

2005/06

Vicianet 

Samadrexhë

 Skuadra me heret emërtohej Samadrexha

2004/05

Kosova  

Vushtrri

 

2003/04

Kosova

Vushtrri

 

2002/03

Kastrioti

Ferizaj

 

2001/02

Kastrioti

Ferizaj

 

2000/01

Kastrioti

Ferizaj

 

1999/00

Kastrioti

Ferizaj

 

1998/99

       /

 

Kampionati nuk u zhvillua për shkak të luftës

1997/98

Samadrexha (kampion vjeshtorë)

Gjilan 

Kampionati u ndërpre për shkak të luftës 

1996/97

Prishtina

Pejë

 

1995/96

Vjosa

Pejë

Para vitit 1991 emërtohej Buduçnost 

1994/95

Vjosa

Prishtinë

 

1993/94

       /

 

 Nuk u zhvillua Kampionati fare

1992/93

      /

 

 Nuk u zhvillua Kampionati fare

1991/92

      /

 

 Nuk u zhvillua Kampionati fare

1990/91

Trepça

Mitrovicë

 

1989/90

Samadrexha

Samadrexhë

 

1988/89

Elektroekonomia

Obiliq

 

1987/88

Samadrexha

Samadrexhë

 

1986/87

Prishtina

Vushtrri

 

1985/86

Trepça

Mitrovicë


1984/85

Deçani

Deçan

 

1983/84

Deçani

Deçan

 

1982/83

Prishtina

Prishtinë

 

1981/82

Vëllaznimi

Gjakovë

 

1980/81

Prizreni 

Prizren

 

1979/80

Kosova

Vushtrri

 

1978/79

Trepça

Mitrovicë

 

1977/78

Mokra Gora

Zubin Potok

 

1976/77

Deçani

Deçan

 

1975/76

Borci

Ferizaj

Skuadra tani quhet Kastrioti

1974/75

Ibri

Leposaviç

 

1973/74

Trepça

Mitrovicë

 

1972/73

Kosova

Prishtinë

 Skuadra ma vonë emertohet Prishtina

1971/72

Buduçnosti

Pejë

 Skuadra ma vonë emërtohet BESA