• Shqip
  • English
  • German
  • French
Historiku
Historiku

Historiku

2002

Hendbolli në rërë apo në termin ndërkombëtar BEACH HANDBALL  në Kosovë zanafillën e ka në vitin 2002 kur pas një takimi ne Shkup me Përfaqësuesit  skuadrës nga Turqia ‘KILIQOGLU’  kryetari i atëhershëm i FHK-së tani kryetar nderi Mexhit Devaja dhe Izet Gjinovci sekretar i përgjithshëm morrën ftesën nga zyrtarët e klubit turk, që Përfaqësuesja e Kosovës  të merr pjesë në Turneun e dytë ndërkombëtar në rërë “ANTALYA 2002″  që organizohej ne qytetin e  njohur bregdetar te Turqisë.

 
 
 
Perfaqesuesja drejtohej nga Përzgjedhësi Tefik Mikushnica, kurse në përberje të Përfaqësuesës ishin lojtarët Sami Çerkini, Veton Hajrizi, Florent Beqiri, Arben Muqolli, Alban Dobroshi, Shehadin Zenuni,  Shaqir Kertoku,Faton Ferati, Erhan Shahini, Rijad Hasani, ndërsa udhëheqës rruge ishte Syrja Shalqini. Edhe pse për herë të parë luajtën me shumë sukses në këtë event me rëndësi të veçant për hendbollin e Kosovës.
 
 
 
 
 
 
Në  vitin 2003 Përfaqësuesja e Kosovës morri pjesë në tre (3)  turne ndërkombëtarë në hendbollin në rërë:

– ” ALANYA 2003″ në Allanja të Turqisë nga data nën organizimin e Federatës së Turqisë  dhe  Federatës së Hendbollit të Evropës

–  “ANTALYA 2003″ në Anatalya të Turqisë nga data

 
 
 

 

– ” ALANYA 2003″ në Allanja të Turqisë nga data

 
 
 
 
 

 

“ANTALYA 2003″ në Anatalya të Turqisë

Përfaqësuesja e Kosovës ne turnet e  vitit 2003 të  lartëshënenuara    drejtohej nga Përzgjedhësi Verim Zherka, i cili ne dispozicion kishte   këta lojtarë: Veton Hajrizi, Shaqir Kërtoku, Alban Dobroshi, Faton Ferati, Shehadin Zenuni, Rijad Hasani, Leonard Cula, Burim Zaskoku, kurse Syrja Shalqini ishte udhehëqes rruge.

 
 
 
 
 

 

 
Në Turneun e  ‘ANTALYA 2003″  portieri Veton Hajrizi i Përfaqësuesës së Kosovës u shpall  portieri më i mirë i turneut kurse, Përfaqësuesja  e Kosovës  u plasua ne vendin e  katertë në konkurrencën e  21 skuadrave.

 

“GIRNE 2003″ në qytetin Girne të Qipros veriore nga data