• Shqip
  • English
  • German
  • French
Kapitulli i ri i hendbollit kosovar fillon në Dublin
Kapitulli i ri i hendbollit kosovar fillon në Dublin
Delegacioni i Federatës së Hendbollit të Kosovës i kryesuar nga presidenti i FHK-ë Eugen Saraçini tash më gjendet në Dablin, vendin ku do të shkruhet historia më e re jo vetëm e hendbollit por sportit kosovarë në përgjithësi, sepse  kërkesa e FHK-së për anëtarësim të plotë në këtë asociacion u prolongua tani e dhjetë vite me arsyetim ma shumë politikë se sa ndonjë argument të qëndrushëm dhe statutar. Mirëpo, fal angazhimit te Presidentit Saraçini me bashkëpunëtor nga viti 2013 u shpejtuan këto procese sidomos gjatë punimeve të Kongresit të 34-të të IHF-t mbajtur në Katar, dhe mbledhjes në selinë e EHF-it ne Vjenë kur presidenti  Jan Brihault, sekretari pergjtihshëm Michael Wiederer u dakorduan me krerët e FHK-së për hapat drejt pranimit te plotë të FHK-së në EHF, që u implemtuan ne vazhdimësi dhe me korrektësi deri në aktin final i cili do të ndodh më 19 dhe 20 shtator.    \r\n\r\nDUBLINI\r\n\r\nPunimet Kongresi i 12-të i EHF-it do ti mbanë më 19 dhe 20 shtator, në prezencën e delegatëve të 50 federatave evropiane dhe shumë musafirëve tjerë, kurse FHK-në përveç presidentit Saraçini do ta prezetojnë edhe nën/presidenti Nebih Zariqi, anëtari i Bordit Faruk Mujka, sekretari i pergjithshëm Izet Gjinovci i dhe Mexhit Devaja tash më kryetar nderi tani e dy vjetë i FHK-së, të cilin FHK-ja  e nderoi me këtë rast për kontributin e dhënë në ndërkombëtarizim e hendbollit kosovarë  sidomos me rastin e pranimit me të drejta të kushëzuara në EHF ne vitn 2004, duke e llogaritur si një ndër më të merituarit për këtë sukses.\r\n\r\nSipas bisedave dhe kontakteve që kanë krerët e FHK-së këtu në Dablin ekziston një atmosferë shumë pozitive e të gjitha personaliteteve të kontaktuara qofshin nga udhëheqja e  EHF-it apo fedetaratave pjesëmarrëse për mbështetjen e Kosovës për anëtarësim të plotë në EHF, i cili automatikisht nënkupton edhe në IHF sipas vendimit të Keshillit drejtues të Federatës Ndërkombëtare të Hendbollit mbajtur më 8 korrik në Zagreb.\r\n\r\nMënyra e  votimit do te jetë elektronike sipas të gjitha gjasave (vendoset në Kongres), dhe nuk nevojiten 2/3  e votimit në favor të FHK-së, por vetëm shumica e thjeshtë (50%  të delegatëve plus një votë) e delegatëve pjesëmarrës të 50 shteteve anëtare të Federatës Evropiane të Hendbollit.\r\n\r\nEdhe pse pika e votimit për pranimin e  FHK-së në rend dite sipas programit parashihet në ditën e dytë të punimeve të Kongresit të 12-të EHF-it, mund të ndodh që kjo pikë të procedohet qysh ne fillim te punimeve të Kongresit bazuar ne praktikat e deritashme (kjo do te kuptohet sot pasdite pas kontakteve ma te reja që do të ketë presidenti Saraçini me zyrtarët e EHF-it).\r\n\r\nGjatë punimeve të Kongresit nuk do jetë vetëm pranimi i FHK-së me të drejta të plota si ngjarje e veçant por edhe hedhja e shortit për Kampionatin Botëror për Përfaqësuesen U21 ne konkurrencën e meshkujve për fazën kualifikuese, por edhe për EURO 2015 për grup-moshat U17 dhe U19 në konkurrencën e femrave, çka do të thotë se hendbolli koosvarë dhe FHK-ja e mbi të gjitha Kosova do te jetë top lajmi i javës, muajt por edhe vitit për sportin kosovar.\r\n\r\n \r\n\r\n 
List of videos
Edicioni 2019/2020
BESA Famgas 41 : 28 Kastrioti
13.06.2020 | 20:00
P1 BESA Famgas 19 : 10 Kastrioti
Prishtina 23 : 31 Trepça
13.06.2020 | 17:00
P1 Prishtina 12 : 15 Trepça
Kastrioti 26 : 33 BESA Famgas
16.06.2020 | 19:00
P1 Kastrioti 9 : 14 BESA Famgas
Trepça 22 : 33 Prishtina
17.06.2020 | 17:00
P1 Trepça 13 : 15 Prishtina
BESA Famgas 38 : 26 Prishtina
20.06.2020 | 18:00
P1 BESA Famgas 24 : 13 Prishtina
Prishtina 25 : 29 BESA Famgas
23.06.2020 | 19:30
P1 Prishtina 10 : 15 BESA Famgas
Edicioni 2019/2020
ID Logo Ekipi L F B H +/- Diferenca P
1 BESA Famgas 18 18 0 0 762 : 369 393 36
2 Prishtina 18 16 0 2 726 : 478 248 32
3 Trepça 18 12 2 4 564 : 511 53 26
4 Kastrioti 18 11 0 7 660 : 559 101 22
5 Vëllaznimi 18 10 0 8 577 : 576 1 20
6 Vushtrria 18 6 3 9 515 : 588 -73 15
7 Prizreni 18 5 1 12 531 : 659 -128 11
8 Drenica 18 5 0 13 552 : 620 -68 10
9 Llapi 18 4 0 14 519 : 657 -138 8
10 Drita 18 0 0 18 478 : 867 -389 0
Edicioni 2019/2020
Ferizaj 24 : 27 Vushtrria
13.06.2020 | 19:30
P1 Ferizaj 11 : 10 Vushtrria
Prishtina 12 : 43 Istogu
13.06.2020 | 14:30
P1 Prishtina 8 : 23 Istogu
Vushtrria 22 : 30 Ferizaj
17.06.2020 | 18:00
P1 Vushtrria 13 : 12 Ferizaj
Istogu 53 : 20 Prishtina
16.06.2020 | 17:00
P1 Istogu 31 : 5 Prishtina
Ferizaj 34 : 24 Istogu
20.06.2020 | 19:00
P1 Ferizaj 16 : 12 Istogu
Istogu 27 : 26 Ferizaj
23.06.2020 | 18:00
P1 Istogu 10 : 13 Ferizaj
Edicioni 2019/2020
ID Logo Ekipi L F B H +/- Diferenca P
1 Istogu 13 11 0 2 431 : 269 162 22
2 Vushtrria 13 11 0 2 387 : 250 137 22
3 Prishtina 13 11 0 2 403 : 275 128 22
4 Ferizaj 13 11 0 2 457 : 338 119 22
5 Kastrioti 13 5 0 8 338 : 362 -24 10
6 Jusuf Gërvalla 13 4 2 7 287 : 351 -64 10
7 Shqiponja 13 4 0 9 334 : 366 -32 8
8 Samadrexha 13 3 1 9 296 : 397 -101 7
9 Vëllaznimi 13 3 1 9 333 : 438 -105 7
10 Drita 13 0 0 13 233 : 453 -220 0

Facebook